Kik vagyunk?

Egy református hitű, hitvalló és liturgikus evangéliumi gyülekezet.

Hitvallásaink az Egység Három formulája és a II. Helvét hitvallás.

Azért vagyunk hitvallók, mert gyülekezetünkben csak olyan emberek lehetnek tagok, akik elfogadják, hogy a fenti hitvallás szerint élnek és Jézus Krisztust követik életükben. Azok, akik “azt vallják, hogy ismerik az Istent, de cselekedeteikkel tagadják, mert utálatosak és engedetlenek, és minden jó cselekedetre teljesen alkalmatlanok. ” (Titusz 1,16) nem részesülhetnek a sákramentumokban.

Minden egyház liturgikus, még a legmodernebb is, hisz mindenki követ egy szertartásrendet. Mi a modern “azt-csinálsz-amit akarsz” liturgia helyett igyekezünk az egyházi hagyományokat is figyelembe venni. Istentiszteletünkön használunk albát, stólát, gyertyákat, keresztet és reszponzív énekeket és olvasást.

Azért vagyunk evangéliumiak, mert Jézus Krisztus örömhírét hirdetjük, hogy egyedül Ő az út, az igazság és az élet és nincs más közbenjáró ember és Isten között egyedül Ő.

A gyülekezetünk nem egy magányos közösség, hanem a Communion of Reformed Evangelical Churches Európai egyházkerületének tagja, amely felügyeli működésünket.

Hírdetés

4 című bejegyzés “Kik vagyunk?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Hello,

  My name is Timothy Thompson and I live in America. I am part of a small reformed church called Christ the King Church. One of our elders heard about Pastor Hadju through the CREC and your lecture on Hungarian history. He asked me to contact you to see about getting his email address. Would this be possible?

  If you need more information, please tell me.

  Thank you,
  Timothy Thompson

  Kedvelés

 2. Üdvözlöm ! Galacz Ildikó vagyok, szeretnék részt venni az angol oktatáson.
  Ezzel kapcsolatos információt szeretnék kérni. Köszönettel Galacz Ildikó

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: